Thursday, 23 February 2012

MUDA MUDI KAHWIN AWAL

suka tengok remaja yang kahwin awal.sebab? boleh elakkan maksiat,elakkan zina,elakkan dosa,elakkan buang bayi..dah banyak dah anak zina kat Malaysia neh..itu yang kita tahu..yang tak tahu...and plus plus .berapa banyak dah tu?aku suka bila ada ibu bapa yang bila tengok anak dah gatal sangat.bagi je kahwin.neh tidak "eh.. nak kena habis belajar dulu.cari kerja dulu then,baru kahwin.." bagi aku salah tindakan ibu bapa tu..sebab faktor inilah juga ramai muda mudi yang berzina.*mintak dijauhkan*bagi je kahwin biar dia tahu macam mana nak pikul tanggungjawab.ini pendapat aku laa..

suka tengok remaja kahwin awal sebab bila diorang pegang tangan ke ape ke tak de laa menyakitkan mata..semua yang diorang buat lepas kahwin semua pahala .semua Allah redha.Sungguh, bala Allah itu bukan diberikan kepada pelakunya sahaja malah orang sekeliling juga akan kena tempiasnya...

biasa aku perhatikan yang kahwin muda biasanya orang orang yang alim..sebab dia tahu hukum hakam...dia tahu bezakan pahala dan dosa..dia takut bertambahnya dosa...jangan anggap mereka ini gatal tapi mereka hanyalah memikirkan dosa..

macam Ashraf Yaacob budak junior aku..dia kahwin awal bulan 2 baru baru neh..alim budak neh..suka tengok cara dia...isteri dia tudung labuh hehe..jauh beza dengan pakaian aku*malu sendiri* betollah janji Allah "lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya".

No comments:

Post a Comment